Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Centralestofzuiger.be De online info- en adviessite over centrale stofzuigers.
Vergelijk meer dan 50+ erkende installateurs online!
header image
Centralestofzuiger.be

Impact op allergie met een centraal stofzuigsysteem

Bij een traditionele stofzuiger worden de minuscule deeltjes fijnstof opnieuw ingeblazen in de ruimte. Dit is duidelijk zichtbaar bij invallend licht. Het grote nadeel van dit fijnstof is dat het irriterend kan werken voor mensen met allergieën. Bij een centraal stofzuigsysteem is dit niet het geval:

 

Nadelen en gevolgen van fijn stof

Het fijne stof dat uit een traditionele stofzuiger komt dwarrelt opnieuw neer op de vensterbanken en meubels. Het gevolg hiervan is dat alles op het eerste zicht netjes lijkt terwijl dit eigenlijk niet het geval is. Voor mensen die last hebben van allergie (huisdieren, huisstofmijt of pollen) zal dit stof meteen ook storend werken met alle gevolgen van dien.

 

Waarom is er geen fijn stof bij een centrale stofzuiger?

Bij een centraal stofzuigsysteem staat de afzuiging zelf in een afzonderlijke ruimte. Vaak wordt hiervoor de garage, kelder of berging gebruikt. In deze ruimtes is het namelijk mogelijk om ook een afvoer naar buiten te voorzien voor de uitgeblazen lucht. Hierdoor kunnen de fijne stofdeeltjes 100% uit de woning verwijderd worden. Het huishoudelijk stof zelf wordt opgevangen in een grote opvangbak die je 2 à 3 maal per jaar moet leegmaken.

 

Conclusie: Een centrale stofzuiger loont!

Heb je last van allergieën en wil je niet langer zeulen met een traditionele stofzuiger, dan is een centraal stofzuigsysteem een absolute aanrader. Je huis zal er kraaknet uitzien en fijnstof zal niet langer neerdwarrelen op je meubels. Dankzij de grote zuigkracht verloopt het poetsen van de kamers ook een stuk vlugger. Wenst u meer informatie en een prijs op maat te ontvangen? Maak dan zeker gebruik van ons online offerteformulier.

Klik hier voor meer informatie.

 

allergie centrale stofzuiger

 

 

 

Offertes voor een centrale stofzuiger ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw centraal stofzuigsysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs