Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Centralestofzuiger.be De online info- en adviessite over centrale stofzuigers.
Vergelijk meer dan 50+ erkende installateurs online!
header image
Centralestofzuiger.be

Onderhoud centrale stofzuiger

In tegenstelling tot wat je op het eerste zicht zou vermoeden is er een pak minder onderhoud aan een centrale stofzuiger dan bij een traditioneel verplaatsbaar exemplaar. Met een minimum aan onderhoud en voorzorgsmaatregelen kan je hem als nieuw houden!

 

 

Ledigen van de stofcontainer

Het spreekt voor zicht dat ook bij een centraal systeem het stof of bepaalde tijdstippen weggehaald moet worden. Eens je weet na hoeveel tijd hij ongeveer vol is kan je dit makkelijk inplannen in je agenda. De meeste centrale stofzuigers gaan enkele maanden mee alvorens te ledigen. Om de 2 à 6 maand is dan ook een normaal gemiddelde.

 

Hoe ledigen?

Het ledigen gebeurt met een handig kliksysteem waarna je het reservoir kan uitgieten. Afhankelijk van het model bestaan er exemplaren met en zonder zak.

 

 

Aansluitkleppen reinigen

Aan de aansluitkleppen heb je normaal geen onderhoud. Mochten ze na verloop van tijd vuil worden kan je ze makkelijk reinigen met een licht sopje. Het poetsen kan je best samen uitvoeren terwijl je ook de stopcontacten en lichtschakelaars een opfrisbeurt geeft.

 

centrale stofzuiger onderhoud

Eindfilter vervangen

De eindfilter zorgt ervoor dat er geen stof in de motor kan komen en is onontbeerlijk voor een goede werken van je centraal stofzuigsysteem. Afhankelijk van de intensiteit van gebruik en het type model dient deze eindfilter 1 à 2 maal per jaar vervangen te worden om de maximale zuigkracht te garanderen.

 

 

Conclusie

Wat het onderhoud betreft is een centrale stofzuiger qua prijs minder duur dan hun verplaatsbare collega’s. Voor minder dan 20 euro per jaar blijven zo moeiteloos functioneren en hoef je je nooit zorgen te maken dat ze hun kracht zouden verliezen.

 

 

Offertes voor een centrale stofzuiger ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw centraal stofzuigsysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs