Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Centralestofzuiger.be De online info- en adviessite over centrale stofzuigers.
Vergelijk meer dan 50+ erkende installateurs online!
header image
Centralestofzuiger.be

Voordelen centraal stofafzuiging

Een gecentraliseerde stofafzuiging heeft naast het gebruiksgemak nog heel wat andere voordelen. Zo is het gezonder voor je woonomgeving en zal je woning bovendien veel netter zijn. Op deze pagina zetten we alle voordelen en positieve eigenschappen op een rijtje.

 

Krachtigere reiniging

Een centrale stofzuiger is een pak krachtiger dan de gemiddelde huishoudtoestellen waardoor ook moeilijk te bereiken stofdeeltjes moeiteloos opgezuigd kunnen worden. Aangezien de centrale unit zich niet in de woonvertrekken bevindt zullen er ook geen miniscule stofdeeltjes opnieuw in de woning geblazen worden wat met een standaard stofzuiger wel het geval is. Deze kleine deeltjes stof zorgen ervoor dat er na het poetsen meteen weer een laagje fijn stof ligt.

centrale stofzuiger voordelen

 

 

Allergie

Bij allergiën zoals huistofmijt is het belangrijk dat al deze boosdoeners zoveel mogelijk uit het huis geweerd worden. Bij het gebruikamken van een gewone stofzuiger wordt de huistofmijt samen met miniscule stofdeeltjes opnieuw de ruimte ingestuurd. Bij een centraal stofafzuiging is dit onmogelijk aangezien de unit in de garage of berging geplaatst wordt.

 

centrale stofafzuiging woning

Comfort en geluid

Ook qua gebruiksgemak en geluidshinder scoort een centrale stofafzuiging bijzonder goed. Je kan muren en trappen niet langer beschadigen door het verplaatsen van je draagbare stofzuiger en ook het geluid is tot een minimum herleid. Zo kan je de woning op een aangename manier poetsen zonder jezelf en anderen te storen.

 

Filters en Upgrades

De mogelijkheden van een centraal stofafzuiging zijn bijna eindeloos. Je kan speciale filters plaatsen tegen allergieën en het systeem uitrusten zodat het ook water kan opzuigen. Ook de zuigkracht en de toebehoren zijn bijzonder multifunctioneel zodat je ze kan toepassen bij de meest diverse opdrachten.

 

 

Snel en betaalbaar

De prijs van een centrale stofzuiger valt al bij al heel goed mee. Wanneer je ook nog eens rekent dat je per poetsbeurt al snel 20 minuten wint voor de volledige woning is het bovendien een nuttige investering voor je vrije tijd. Ook het verlengsnoer en de ergernissen bij het zoeken naar een stopcontact zijn vanaf nu voorgoed verleden tijd.

 

Conclusie voordelen centrale stofzuiger

Zoals je wel gemerkt zal hebben gaan er heel wat voordelen gepaard met het kopen en plaatsen van een centraal stofafzuiging. Je goed informeren en prijzen vergelijken is de boodschap! Neem nu een kijkje op onze Offertepagina voor doe-het-zelf systemen en compleet geplaatste stofafzuigingssystemen.

 

Offertes voor een centrale stofzuiger ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw centraal stofzuigsysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs