Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Centralestofzuiger.be De online info- en adviessite over centrale stofzuigers.
Vergelijk meer dan 50+ erkende installateurs online!
header image
Centralestofzuiger.be

Prijs Centrale stofzuiger

Geen gesleur met een stofzuiger, geen last van geluid, beter voor de gezondheid, … Een centraal stofzuigsysteem biedt heel wat voordelen ten opzichte van een traditionele stofzuiger. Aan dat alles hangt natuurlijk een prijskaartje. In dit artikel kom je meer te weten over de prijs van een centrale stofzuiger en de factoren die er een invloed op hebben.

 

verzamelbak centrale stofzuiger Wat is een centraal stofzuigsysteem?

Een centrale stofzuiger bestaat uit een motorunit, buizentraject en aansluitpunten die vergelijkbaar zijn met stopcontacten en waaraan je de stofzuigslang koppelt.

De verschillende aansluitpunten zijn met elkaar verbonden via het buizentraject in de muur. Deze komen allemaal samen in de motorunit. De motorunit is als het ware het hart van de installatie die al het stof aanzuigt en verzamelt in een verzamelbak.
Lees hier meer over de werking van een centrale stofzuiger.

 

 

Prijsverschil vakman inschakelen – doe-het-zelven?

Een centraal stofzuigsysteem plaatsen is een klus die je met de nodige handigheid en kennis zelf zou kunnen klaren. Veel leveranciers bieden daarom doe-het-zelfpakketten aan met daarin al het nodige materiaal voor de installatie. Zo heeft u voor een gemiddeld bedrag van zo’n €1200 (excl. btw) de materialen voor een installatie die geschikt is voor een eenvoudige eengezinswoning. TIP: Vraag steeds na hoe het zit met de garantie bij zelfplaatsing om eventuele discussies te vermijden.

Een grote prijsbepaler is zonder twijfel de werkuren wanneer je de installatie laat plaatsen door een vakman. Dat is hoe dan ook duurder dan wanneer je de klus zelf klaart, maar zo ben je wel verzekerd van een kwalitatieve en correcte plaatsing. Je vermijdt op die manier ook meteen latere problemen als gevolg van een foutieve installatie.

Buizen die niet goed dichtgeklemmen, de aanwezigheid van statische voorwerpen of het ontbreken van veiligheidsmaatregelen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat het centraal stofzuigsysteem niet goed werkt en zelfs verstopt raakt.

Een centraal stofzuigsysteem laten plaatsen door een professionele plaatser?
✓ Vraag hier vrijblijvend offertes aan op maat van jouw specifieke situatie en wensen.

prijs centraal stofzuigsysteem

 

Centrale stofafzuiging prijs: Factoren van invloed

Net zoals bij de traditionele exemplaren zijn ook bij de centrale stofzuigsystemen heel wat merken en uitvoeringen verkrijgbaar waardoor prijzen soms sterk kunnen verschillen. De prijs van een centrale stofzuiger is in principe afhankelijk van drie factoren.

 

1. Motorunit

Een van de belangrijkste prijsindicatoren van centrale stofafzuiging is het vermogen. De motorunit is verkrijgbaar in verschillende vermogens. Hoe groter de oppervlakte, hoe krachtiger de stofzuiger moet zijn en dus hoe groter het vermogen moet zijn.

 

2. Aantal aansluitpunten

Een andere factor die je voor de aankoop goed moet afwegen en die eveneens een invloed heeft op de totale kostprijs is het aantal aansluitpunten.

Grote, kleine open of gesloten ruimtes, het zal hoe dan ook van invloed zijn op het aantal aansluitingspunten dat je wil voor de stofzuigslang. Belangrijk is om er zeker voldoende te voorzien zodat je overal makkelijk kan geraken.

Aansluitpunten zijn in diverse uitvoeringen beschikbaar. Zo zijn er naast muuraansluitingen ook vloeraansluitingen mogelijk die geheel vlak met de vloer geïnstalleerd worden. Wat betreft de materialen zijn er aansluitpunten in kunststof, inox, RVS en zelfs glas verkrijgbaar.

 

3. Buizennetwerk

De kostprijs van het buizennetwerk hangt logischerwijs af van het aantal lopende meter aan buizen dat voorzien moet worden. Of de muren al dan niet uitgekapt moeten worden zal ook een invloed hebben op de prijs. Toch wanneer je de werken laat uitvoeren.

 

4. Extra’s

Wanneer je kiest voor centrale stofafzuiging, heb je ook een ruime keuze aan extra accessoires. Denk maar aan een plintzuiger, uittrekbare stofzuigslang, speciale borstels, … Er zijn ook speciale voorafscheiders verkrijgbaar om bijvoorbeeld as van de kachel, grof vuil of water op te nemen. Al deze extra’s zijn natuurlijk ook van invloed op kostprijs.

Benieuwd naar een exacte prijs voor een centrale stofzuiger op maat jouw wensen?
✓ Vraag hier gratis prijzen en advies aan bij professionele installateurs uit jouw regio.

 

centrale stofzuiger prijs

 

Conclusie

Een centraal stofzuigsysteem, of je dat nu zelf installeert of overlaat aan een vakman, is dus duurder dan een standaard stofzuiger. Natuurlijk heb je voor die prijs wel jarenlang geniet van een kwaliteitsvol en makkelijk systeem dat bovendien beter is voor de gezondheid. Lees hier meer over de voordelen van centrale stofafzuiging.

 

Offertes voor een centrale stofzuiger ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw centraal stofzuigsysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs