Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Centralestofzuiger.be De online info- en adviessite over centrale stofzuigers.
Vergelijk meer dan 50+ erkende installateurs online!
header image
Centralestofzuiger.be

Gezondheidsvoordelen van de centrale stofzuiger

Met een centrale stofzuiger gaat uw gezondheid erop vooruit. De lucht in uw huis is van betere kwaliteit en ook astma en allergieën krijgen geen kans. Ontdek hier welke gezondheidsvoordelen een centrale stofzuiger kan bieden.

 

Waarom is een centrale stofzuiger beter voor uw gezondheid ?

Een gewone stofzuiger zal de stofdeeltjes voeren naar een stofzak, waardoor ze terug in uw huis terecht kunnen komen. Een centrale stofzuiger daarentegen, zal de stofdeeltjes rechtstreeks afvoeren naar een centrale unit. (bv. in de garage.) Het opgezogen stof kan zich dus niet meer terug in huis verspreiden. Daardoor zullen alle vuildeeltjes die gezondheidsproblemen of allergieën kunnen veroorzaken, verdwijnen. De luchtkwaliteit in huis stijgt zienderogen.

 

gezondheidsvoordelen centrale stofzuiger
Voorbeeld van een centrale stofunit

 

Welke concrete gezondheidsvoordelen biedt de centrale stofzuiger?

1) Verbetering van allergieën: mensen die last hebben van allergieën merken verbetering. Alle mogelijke microdeeltjes die de allergie kunnen opwekken worden weggezogen en kunnen niet meer terug keren in huis.

2) Verbetering van astma: mensen die last hebben van astma zijn ook gebaad bij een centrale stofzuiger. Prikkelende deeltjes van stoffen worden voorgoed weggezogen naar de centrale unit. bv.: huisstofmijt of huidschilfers van huisdieren kunnen astmaklachten uitlokken.

3) Weg met de huisstofmijt: heel wat mensen zijn gevoelig voor huisstofmijt. Door heel regelmatig te stofzuigen, kan je problemen vermijden. Een centrale stofzuiger zuigt krachtiger dan een gewone stofzuiger. Daardoor zal het stof sneller en beter opgezogen worden. Doordat het stof vervoerd wordt naar een centrale container, zal het stof ook niet in huis kunnen terugkeren.  Daarom krijgt de huisstofmijt geen kans.

4) Verbetering van hooikoorts: in bepaalde periodes zijn er meer pollen in de lucht dan anders. Door de krachtige reiniging van een centrale stofzuiger, merken hooikoorts patiënten verbetering merken.

5) Zuivere lucht: voor mensen die geen last hebben van allergieën of astma, kan het ook een voordeel zijn. Door de krachtige motor worden microdeeltjes veel beter opgenomen. Daardoor krijgen bacteriën geen kans om zich te verspreiden. De lucht is dus veel zuiverder.

 

 

Offertes voor een centrale stofzuiger ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw centraal stofzuigsysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs